> رژیم لاغری سریع <
عضلات دست
عضلات دست شما به دو بخش تقسیم می شود :
عضلات بخش بالایی دست و عضلات بخش پایینی دست ( ساعد ) .
بخش بالایی شامل یک استخوان است که به آن استخوان بازو یا هومروس Humerus می گویند ، در حالی که ساعد از دو استخوان تشکیل شده : زند زبرین ( که طرف انگشت شست قرار دارد ) یا رادیوس Radius و زند زیرین ( در سمت انگشت کوچک ) یا اولنا Ulna.
آرنج یک مفصل لولایی است که از اتصال استخوان بازو با استخوان های زند زبرین و زند زیرین به وجود می آید . دو حرکت در این مفصل ایجاد می شود : خم شدن و باز شدن .
در حرکت خم شدن آرنج ، ساعد به سمت بازو حرکت می کند و در حرکت باز شدن ،ساعد از بازو دور می شود . همچنین زمانی که در ساعد استخوان زند زبرین حول زند زیرینی می چرخد ، دو حرکت چرخش به خارج ( کف دست رو به بالا ) و چرخش به داخل ( کف دست رو به پایین ) در مفصل زند زبرین و زند زیرین رخ می دهد .
مفصل مچ دست از اتصال انتهای پایینی استخوان های ساعد و استخوان های کوچک دست به وجود می آید .
> برنامه بدنسازی <
عضله دو سر بازویی یا Biceps
همان گونه که از نامش پیداست این عضله دو سر دارد . سر کوتاه این عضله به زائده غرابی استخوان کتف و سر دراز آن به بالای حفره دوری مفصل شانه متصل است .
هر دو سر عضله در امتداد استخوان بازو به طرف پایین آمده و حدود ۱/۵ اینچ (۳/۸۱ سانتی متر ) زیر مفصل آرنج روی برجستگی کنار داخلی استخوان زند زبرین می چسبد.
عضله دو سر بازویی سبب حرکت خم شدن مفصل آرنج و بالا آوردن دست به طرف صورت می شود . همچنین این عضله موجب چرخش خارجی ساعد می شود و باعث می شود تا کف دست به بالا بچرخد ، درست شبیه حالت گرفتن سکه از دست کسی .
علاوه بر عضله دو سر بازویی ، دو عضله دیگر نیز به نام های بازویی قدامی و بازویی زند زبرین موجب خم شدن آرنج می شوند .
عضله بازویی قدامی یا براکیالیس عضله ای عمقی است که در زیر عضله دو سر بازویی قرار دارد و از نیمه پایینی استخوان بازو شروع شده و به استخوان زند زیرین درست در زیر مفصل آرنج متصل می شود . بنابراین عضله بازویی قدامی زند زیرین را بلند می کند ، درست همانگونه که دو سر بازویی زند زبرین را بالا می کشد .
عضله بازویی زند زبرین از انتهای بخش پایینی و بیرونی استخوان بازو آغاز شده و پس از گذشتن از ساعد در پایین ساعد درست در بالای مفصل مچ به استخوان زند زبرین می چسبد .
عضله سه سر بازویی یا Triceps
عضله سه سر بازویی سه سر یا سه بخش دارد . سر دراز از زیر حفره دوری مفصل شانه ،سر جانبی ( خارجی ) از سطح خارجی استخوان بازو و سر میانی ( داخلی ) آن از سطح میانی و خلفی استخوان بازو بلند می شود . سه سر این عضله با هم یکی می شوند و در انتهای پایینی تاندون واحدی را تشکیل می دهند که به پشت مفصل آرنج روی زائده آرنجی استخوان زند زیرین متصل می شود .
عضله سه سر بازویی سبب باز شدن آرنج می شود که این عمل دست را از صورت دور می کند . این عضله تنها عضله ای است که مفصل آرنج را راست می کند .
در حالی که سه عضله ( دو سر بازویی ،بازویی قدامی و بازویی زند زبرین ) آرنج را خم می کنند . تمام سر های عضله سه سر بازویی از مفصل آرنج می گذرند اما تنها سر دراز آن است که از زیر مفصل شانه عبور می کند .
عضلات ساعد یا forearm
ساعد از توده ای حدود بیست عضله مختلف تشکیل شده و دارای دو بخش عضله جداگانه است : گروه خم کننده ها در سمت کف دست و گروه باز کننده ها در سمت مخالف ( پشت دست ) آن . تقریباً تمام بخش های گوشت آلود این عضلات در دو سوم بالایی ساعد قرار دارند .
عضلات ساعد حدوداً به طور مساوی بین آنهایی که موجب حرکت مچ دست و آنهایی که موجب حرکت انگشتان و شست می شوند ، تقسیم شده اند .
چرخش خارجی دست حالتی است که باعث چرخش دست و قرار گرفتن کف دست رو به بالا ( حالتی شبیه به گرفتن سکه از دست کسی ) می شود و توسط عضلات چرخاننده خارجی و دو سر بازویی انجام می شود . چرخش داخلی دست ، حالتی است که دست می چرخد و کف آن رو به پایین (حالتی شبیه به انداختن سکه به دست کسی ) قرار می گیرد . این حرکت توسط عضلات درون گرداننده مدور و مربع درون گرداننده صورت می گیرد .
عضلات خم کننده مچ دست : کف دستی طویل ، زند زبرین قدامی ، زند زیرین قدامی
عضلات خم کننده انگشتان دست : تا کننده سطحی انگشتان دست ، تا کننده عمقی انگشتان دست ، تا کننده دراز شست دست
عضلات بازکننده مچ دست : بازکننده مچ دستی بلند و کوتاه زند زبرین ، باز کننده مچ دستی زند زیرین
عضلات باز کننده انگشتان دست : باز کننده انگشتان دست ، باز کننده های بلند و کوتاه شسست دست ، باز کننده انگشت سبابه .
عضلات چرخاننده خارجی دست : چرخاننده های خارجی ، دو سر بازویی
عضلات چرخاننده داخلی دست : درون گرداننده مدور ، مربع درون گرداننده
سلام ببخشید من یه سوال داشتم
امکانش هست عضله دور کننده پا و دست با ورزش یا هرچیز دیگه لاغر بشه یا کوچیک تر شه؟؟!