صفحه نخست / تغذیه / کدام نان ارزش غذایی بالاتری دارد ؟
کدام نان ارزش غذایی بالاتری دارد ؟
کدام نان ارزش غذایی بالاتری دارد ؟

کدام نان ارزش غذایی بالاتری دارد ؟

> رژیم لاغری سریع <

 

بخش عمده ای از پروتئین و انرژی مورد نیاز زوزانه هر فردی، از نان تامین می‌گردد . بنا بر این

توجه به نحوه تولید و توزیع نان تاثیر شگرفی بر سلامت جامعه خواهد داشت .در بین نان های موجود

بهترین نان ، نانی است که بدون استفاده از جوش شیرین و با خمیر مایه به عمل آید و ترجیحا از آرد

سبوس دار در تهیه آن ها استفاده گردد و پیش از سوخته شدن از تنور بیرون آید .

 

در بین انواع نان ایرانی نان سنگک که به روش سنتی پخت گردد ارزش غذایی بالاتری

خواهد داشت به ویژه اینکه از آرد سبوس دار در پخت آن استفاده شود و با حرارت ملایم و در

زمان طولانی تر پخت شود .این نان حاوی میزان فیبر بالایی نیز می باشد . پس از این نان ،

نان بربری قرار میگیرد که با رعایت موارد فوق یعنی پخت ملایم ، آرد سبوس دار و عدم

استفاده از جوش شیرین می تواند جایگزین مناسبی برای نان سنگک باشد.  http://www.drhoba.ir

نان سنگک در هر یکصد  گرم تقریبا ۸٫۷ گرم پروتیین دارد و نان بربری در هر یکصد  گرم تقریبا

۸٫۲ گرم پروتیین دارد. میزان کربوهیدرات نان سنگک ۵۵٫۱ گرم در هر صد گرم است و

میزان کربوهیدرات نان بربری تقریبا ۵۶٫۶ گرم در هر صد گرم است و این مقادیر ناچیزی

چربی دارند . هر یکصد گرم نان سنگک ۲۴۶  کالری انرژی و هر یکصد گرم نان بربری تقریبا

۲۵۶ کالری انرژی دارد .

انواع نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم نیز که با آرد سبوس‌‌دار تهیه می‌شوند، ارزش غذایی بالایی دارند و

فراوری خمیر این نان‌ها با استفاده از خمیرمایه است و زمان استراحت مطلوب در تخمیر نان و

متصاعدشدن گازها از خمیر، باعث می‌شود خمیر کاملا حجیم شود. خمیرمایه به علت شکستن

زنجیره‌های بلند نشاسته، هضم نان را برای دستگاه گوارش آسان می‌کند. همه این موارد،

به علاوه وجود فیبر بالا در این نان‌ها (گندم سبوس دار، جو، چاودار و…) ارزش تغذیه‌ای

آنها را افزایش می‌دهد. برخی مردم مغز این نان‌ها را جدا می‌کنند که این کار درست نیست

زیرا مغذی‌ترین قسمت نان همین مغز است. این نان‌های مغذی، ضایعات کمتری نسبت به سایر

نان‌ها دارند، به شرطی که تازه مصرف و در شرایط مطلوب نگهداری شوند.

در بین انواع نان های حجیم نان جو بهترین نان است . این نان درصد بالایی فیبر دارد و نیز کالری

کمتری دارد .

متاسفانه بیشترین نان مصرفی در ایران، نان‌های لواش و تافتون است .لواش و تافتون فاقد معیارهای

ذکر شده می باشند .لواش و تافتون ارزش غذایی پایینی دارند و در تهیه آن ها از مقدار زیادی نمک و

جوش شیرین استفاده می نماید . لواش و تافتون اگر زیاد مصرف شوند مشکلات گوارشی عدیده ای

برای شما ایجاد خواهند نمود .این دو نان عملا فرآوری نشده به دست مصرف کنندگان می رسد.

آرد کامل سبوس‌گیری نشده (حدود ۲۵۰ گرم)، حاوی ۴ میلی‌گرم سدیم و ۴۴۴ میلی‌گرم پتاسیم

است. یعنی صد به یک به نفع پتاسیم ولی با گرفتن سبوس و افزودن نمک قبل از پخت به خمیر نان،

میزان سدیم به ۱۰۲ میلی‌گرم و پتاسیم به ۶۰ میلی‌گرم می‌رسد که همین مساله یکی از عوامل موثر

در بالا رفتن فشارخون است. علاوه بر این، میزان آهن موجود در نان کامل، ۶ برابر نان‌های

سبوس‌گیری شده است.

> لاغری شکم با مزوتراپی لاغری <

درباره دکتر حسین باقری

حسین باقری ، پزشک هستم (فارغ التحصیل از ایران)، osteopath (فارغ التحصیل از کانادا) و ورزشکار(بیشتر از نوع extreme)، پزشک ورزشی ، مربی رسمی فدراسیون بدنسازی ، عضو رسمی انجمن پزشکان ورزشی ، پزشک رسمی فدراسیون فوتبال ، علاقمند به تکنولوژی ، مشاور چندین باشگاه بدنسازی در تهران بودم و اکنون در کانادا مشغول مطالعه و درمان در حوزه آسیب های ورزشی، اسکلتی-عضلانی ( Myofascial ) و بازتوانی هستم.

بررسی

نیاز بدن به منگنز

نیاز بدن به منگنز

> رژیم لاغری سریع برنامه بدنسازی لاغری شکم با مزوتراپی لاغری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + = 19