صفحه نخست / تغذیه / کمبود آهن
کمبود آهن
کمبود آهن

کمبود آهن

> رژیم لاغری سریع <

جذب کم آهن

همان طور که در نیاز بدن به آهن اشاره شد میزان جذب آهن از مواد غذایی پایین بوده و کمتر از ۱۰ درصد محتوای آهن مواد غذایی مصرف شده است حتی در افرادی که نیاز بیشتری به آهن پیدا می کنند  . جذب آهن با مصرف گوشت افزایش می یابد و با مصرف غذاهای غیر گوشتی کاهش می یابد . ضمن اینکه برخی مواد نظیر اگزالات یا اگزالیک اسید در سبزیجات و فیتیک اسید در غلات به آهن و سایر مواد معدنی متصل شده و جذب آن ها را کاهش می دهد . آهن معمولا همراه با سایر مواد معدنی نظیر کلسیم ، منیزیوم و روی جذب می شود . بنابر این مصرف زیاد روی و یا منیزیوم سبب کاهش جذب آهن می شود . که این مساله با توجه به وفور مصرف مکمل های کلسیم در جامعه ، اهمیت بیشتری می یابد .

 

علت های کمبود آهن در ورزشکاران
علت های کمبود آهن در ورزشکاران

 

کمبود آهن بر اثر تخریب گلوبول های قرمز خون در ورزشکاران

برخی مطالعات حاکی از بیشتر بودن همولیز داخل عروقی در ورزشکاران نسبت به افراد غیر ورزشکار است . معمولا طول عمر مورد انتظار گلوبول های قرمز خون یا RBC در افراد ورزشکار حدود ۸۰ روز است که این عدد در افراد غیر ورزشکار حدود ۱۲۰ روز است . دوندگان و ورزشکاران رشته های پر برخورد دارای همولیز داخل عروقی بیشتری اند اگرچه بر طبق مطالعات اخیر ،  ورزشکاران و رقاصان نیز همولیز داخل عروقی بالایی دارند . به طور کلی هر چه سطحی که ورزشکار بر روی آن می دود سفت تر باشد  ، همولیزداخل عروقی بیشتر خواهد بود .

 

کمبود آهن بر اثر تعریق

غلظت آهن در عرق کم بوده ، ( تقریبا ۰٫۲ میلی گرم در هر لیتر عرق ) ولی از دست دادن آهن بر اثر تعریق در فعالیت های ورزشی طولانی مدت که معمولا بیش از ۲ لیتر عرق در ساعت از دست می رود بیشتر است و مقدار قابل توجهی آهن می تواند از دست برود . از دست دادن آهن با تعریق بیشتر در ورزشکاران استقامتی که تعریق طولانی مدت دارند اهمیت می یابد و در بقیه ناچیز است .

کمبود آهن بر اثر از دست دادن خون و خونریزی

از دست دادن خون معمولا به دنبال قاعدگی در خانم ها و نیز خونریزی های گوارشی داخلی است . همچنین ورزشکارانی که خون اهدا می کنند نیز آهن فراوانی از دست می دهند . از دست دادن خون از طریق خونریزی دستگاه گوارش داخلی شایع بوده و در ۸۵ درصد ورزشکارانی که فعالیت های ورزشی طولانی مدت دارند مشاهده می شود . همچنین به نظر می رسد مصرف مسکن های نظیر آشپرین و ایبوپروفن که ورزشکاران برای کنترل درد مصرف می کنند سبب تحریک و خونریزی بیشتر دستگاه گوارشی داخلی شود .

> لاغری شکم با مزوتراپی لاغری <

درباره دکتر حسین باقری

حسین باقری ، پزشک هستم (فارغ التحصیل از ایران)، osteopath (فارغ التحصیل از کانادا) و ورزشکار(بیشتر از نوع extreme)، پزشک ورزشی ، مربی رسمی فدراسیون بدنسازی ، عضو رسمی انجمن پزشکان ورزشی ، پزشک رسمی فدراسیون فوتبال ، علاقمند به تکنولوژی ، مشاور چندین باشگاه بدنسازی در تهران بودم و اکنون در کانادا مشغول مطالعه و درمان در حوزه آسیب های ورزشی، اسکلتی-عضلانی ( Myofascial ) و بازتوانی هستم.

بررسی

نیاز بدن به منگنز

نیاز بدن به منگنز

> رژیم لاغری سریع برنامه بدنسازی لاغری شکم با مزوتراپی لاغری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 15 = 16