> رژیم لاغری سریع <
تری گلیسرید
بیشتر چربی مصرفی تری گلیسرید است که شامل سه اسید چرب و یک مولکول گلیسرول است ، چربی نیز خود به صورت تری گلیسرید و زمانی که فرد بیش از نیاز انرژی دریافت می کند در بدن ذخیره می شود . بدن انسان تری گلیسرید را در بافت چربی یا Adipose tissue ذخیره می کند که در واقع گروه هایی از سلول های چربی است و نیز در بافت های عضلانی ( تری گلیسرید بین عضلانی ) ذخیره می کند که در صورت نیاز هر دو قادر اند به انرژی تبدیل گردند . زمانی که چربی برای تولید انرژی سوزانده می شود ، ابتدا به صورت تری گلیسرید استخراج شده وبه گلیسرول و اسیدهای چرب تجزیه می شود . هر مولکول اسید چرب دو کربنه بوده و در سیستم احتراق سلولی می تواند به ATP و انرژی جهت فعالیت عضلانی تبدیل گردد . این پروسه ، فرآیند متابولیسمی بتا اکسیداسیون یا Beta oxidative metabolic pathway نامیده می شود زیرا برای انجام آن علاوه بر کربوهیدرات ، بدن به اکسیژن نیز نیاز دارد . گلیسرول نیز چربی خاصی است که بر خلاف چربی های دیگر عمل نموده و کاملا همانند کربوهیدرات ها می سوزد . گلیسرول همچنین یک هومکتانت یا humectant عالی است ( سوپر هیدراته کننده ) و گنجایش ذخیره سازی آب فراوانی دارد .
گلیسرول
ورزشکارانی که فعالیت بدنی استقامتی دارند گلیسرول را به خوبی میشناسند و با افزودن آن به آب توان حفظ آب بدن خود را در مسافت های طولانی بالا می برند و از دهیدراته شدن خود در مسافت های طولانی جلوگیری می کنند . در هوای گرم و مرطوب ، بدن ورزشکار آب بیشتری نسبت به مایعات دریافتی و جایگزین کننده از دست می دهد بنابراین شروع یک مسابقه استقامتی نظیر ماراتون در یک وضعیت سوپر هیدراته یک موهبت بوده و برخی از ورزشکاران جهت ایجاد وضعیت سوپرهیدراته در بدن خود ، قبل از شروع مسابقه گلیسرول را به آب خود اضافه می کنند تا از فواید آن در آب و هوای گرم نهایت استفاده را ببرند . این ورزشکاران همواره توصیفی که از شرایط سوپرهیدراته دارند این است که انگار آب اضافه در بدن خود داشته باشید و یا احساس یک کیسه آب را دارید و حتی احساس سنگینی می کنید ! اما آنچه مهم است این است که در پایان مسابقه چه احساس و وضعیتی داشته باشید و چه تاثیری بر عملکرد ورزشی شما داشته باشد