> رژیم لاغری سریع <
مردم مناطق مختلف دنیا عادت های غذایی متفاوتی دارند .در مناطق مختلف ، با توجه به
تفاوت و تنوع در منابع گیاهی ، جانوری ، عادات عمومی ، مسائل فرهنگی ، ایده های دینی
و سطح اقتصادی ، برنامه های غذایی خاصی شکل می گیرد .اگرچه مواد اصلی غذایی
مبتنی بر کربوهیدرات ها ، پروتیین ها ، چربی ها ، ویتامین ها و مواد معدنی است ولی در
هر منطقه ای میزان خاصی از این مواد اصلی در برنامه روزانه افراد یافت می شود که
به علل فوق ارتباط دارد . بنابر این برنامه غذایی و یا هرم غذایی هر کشوری با کشور
های دیگر می تواند مشابه یا کاملا متفاوت باشد که وابستگی زیادی به منطقه جغرافیایی
> برنامه بدنسازی <
آن کشور دارد . به عنوان نمونه آسیایی ها عمدتا برنج ، ماکارونی ، نان، پروتیین های
گیاهی و روغن نباتی های غنی از چربی غیر اشباع مصرف می کنند حال آنکه کشورهای
حوزه دریای مدیترانه از روغن زیتون ، پروتیین های حیوانی و نوشیدنی های الکلی به
وفور استفاده می کنند . جالب است بدانید که شیوع بیماری های قلبی در کشورهای
حوزه دریای مدیترانه به ویژه یونان نرخ پایین تری دارد . www.DrHoba.ir
در کشورهای پیشرفته برای هر بسته غذایی ، میزان کالری ، میزان اسیدچرب اشباع و
غیر اشباع و میزان پروتیین محاسبه می وشد و بر روی جعبه های بسته بندی به صورت
برچسب یا جدول غذایی نوشته می شود .این اطلاعات در کلیه بسته های غذایی ، به ویژه
غذاهای آماده ، پروتیین و حتی آجیل و تنقلات درج می شود. این فرآیند در کارخانجات
و تحت نظر کارشناسان صنایع غذایی انجام می پذیرد و بدین وسیله مردم می توانند
متوجه شوند چه نوع ماده غذایی مصرف می کنند ، به چه مقدار مصرف می کنند و این
ماده غذایی مصرف شده چه تاثیری بر روی بدنشان خواهد گذاشت .
میزان کالری دریافتی جهت تامین سوخت و ساز مطلوب بدن نیز می بایست به طور
تقریبی در برنامه غذایی روزانه تعیین شود . این کالری دریافتی روزانه از مجموع
کالری های دریافتی از طریق خوردن و آشامیدن به دست خواهد آماده که در هر
فردی با توجه به سن ، جثه ، و فعالیت بدنی متفاوت است . www.Drhoba.ir
با مطالعه برنامه های غذایی مناطق مختلف دنیا به چند نتیجه خواهیم رسید :
۱ – برخی از بیماری ها در مناطق خاص جغرافیایی شیوع بیشتری دارند
۲ – گروه هایی از بیماری ها در نژاد یا قبایل خاص شیوع بیشتری دارند
۳ -دخانیات یا غذاهای سرخ کردنی یا داغ با بعضی از بیماری ها همراهی بالاتری دارند
۴ – بیماری های دستگاه گوارش ، کبد و کلیه با بعضی رژیم ها تشدید می شوند .
۵ – برخی عادات غذایی نیز با بیماری ها مرتبط نیستند